Geza blogja

Újra itt, újra a régiben, csak a blog az új!

Friss topikok

Linkblog

A világ változik, de egy biztos...

2009.04.17. 20:22 | - g - | 2 komment

Kritikus tömeg jön újra! Vasárnap támadást intézünk a belváros utcái ellen, kiindulva a tabánból, egészen a városligetig bejárva a forgalmasabb csomópontokat. Természetesen bringával, mert ez is egy figyelemfelhívás a minisztériumok felé. Persze még onnan is jönnek, csak civilben. Jó kis családi program ez, családostul együtt kivonulnak az unatkozó emberek, és ha máskor nem is, most bringáznak egy jót. A tempó is baráti: néhol lépésben lehet csak haladni. Mindezt a jó levegőn! A környezetvédők tiltakozása a felvonulás ellen kicsit megdöbbentett, mert az a 40.000 ember által kibocsátott CO2 szerintem közel sincs a több száz autó nyomában. Persze aztán láttam a dugót, amit ez okozott. Szóval üzennénk minden autósnak, hogy egy napra még senki se halt bele a biciklibe. Sőt, többe sem. 

 

Egy ilyen után szerintem mindenki kedvet kaphat hozzá, mégha olyan tankkal közlekedik, mint én. Amszterdami viszonylatban sem mondható hétköznapinak a felvonulás, hát még itthon! Kedvenc egyetemem is összeköti bringaút a lakásunkkal. Sajnos van ennek még egy gyermekbetegsége, mégpedig a szórakozó emberek. Addig nem is zavaróak, amíg hányank, nőt raknak, vagy csöveznek a dunaparton, de amint elhajítják az üveget, vagy állat módjára száguldoznak (aminek következménye a baleset, aminek meg az, hogy sok üvegszilánk) onnantól már irritálnak. Arcos kép is készült, hogy "egyre több az állat, egyre kevesebb a vad". Sajnos nem elég ember fogta fel a mondanivalóját, illetve van egy olyan sejtésem, hogy a célközönség nem jelent meg ott. Van aki nem bírja a kritikát. Sebaj, egyszer felszerelem végre a seprűtartót, és ha látok egy ilyen szilánkmezőt leugrok és visszasöpröm a kocsiútra igazi magyar mód  besöpröm egy csatornába. Mert valakinek meg kell csinálnia. Hogy is van? Nincs DE! Nincs hát. Akkor mi van? Közöny. 

Címkék: a ... kivan

A bejegyzés trackback címe:

https://geza-meg-a.blog.hu/api/trackback/id/tr581071577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tmikl 2009.04.21. 14:38:08

Hümm, és milyen volt? Én is gondoltam, hogy megyek - meg a Bandi is nyüstölt - , de épp szétesőfélben van a bringám:(
üdv a Duna túloldaláról:)

- g - 2009.04.21. 17:13:55

Jó volt, szokásos kígyózó sor, a kongások is voltak, képek is vannak bőven a critical mass honlapján. Bringaemelésre épp beértem, láttam megint extrém járgányokat (emeletes bringa, 4es egyesített, egy deszka sok kerékkel, triciklisek, motoros-bringások, egykerekűsök, stb) extrém embereket(csávó polippal a fején, néni magyar szerkóban, ugye szokásos CM-es bukós szervező, zászlós emberke) meg vidám emberket. ZH-k előtt pedig üdítő ilyeneket látni :)
süti beállítások módosítása